Az Elf Barhoz hasonló e-cigit készülnek teljesen kivonni Amerikában

külföld
2022 június 24., 04:44

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) források szerint arra készül, hogy arra kötelezze a Juul Labs cigarettagyártó céget, vonja ki az e-cigarettáját az amerikai piacról.

A Juul két évvel ezelőtt kért engedélyt arra, hogy a dohány- és mentolízű termékeik a piacon maradhassanak, de úgy tűnik, a hatóság jövő héten bejelenti, hogy ennek az ellenkezőjéről döntött.

AZ FDA látókörébe akkor került a cég, amikor 4 évvel ezelőtt sokan kezdték el hibáztatni őket, amiért a gyümölcsös íz és a divatos marketing elég jól célozta meg a fiatal korosztályt, ezzel rászoktatva őket a dohányzásra. Ez kísértetiesen hasonlít a Magyarországon illegális, de rendkívül népszerű Elf Bar történetére, ami szintén a színes, szövegkiemelőhöz hasonló kinézetével és gyümölcsös ízével hódította meg a fiatalokat.

A Juul az említett 4 éves incidens óta is igyekszik visszaszerezni a szabályozók és a közvélemény bizalmát, többek között azzal, hogy visszavettek a marketingből, 2019-ben pedig leállították az édes és gyümölcsös ízek értékesítését. Népszerűségének visszaesését jól mutatja, hogy a Juul Labs 2018-ban még piacvezető volt az e-cigik terén, azóta viszont egyes felmérések szerint a második helyre csúszott vissza. (Wall Street Journal)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.