A művész, aki évekkel előzte meg az NFT-ket, és aki műalkotássá alakította a tőzsdézést

MŰVÉSZET
2022 június 25., 08:30
comments 12

Egy pályakezdő képzőművész tapogatózó kísérletezéseként indult, azóta viszont felkapott és időnként egyenesen vizionáriusnak nevezett életmű lett belőle: nagyon röviden így lehetne összefoglalni a francia-amerikai művész, Sarah Meyohas eddigi pályáját.

A pénzügyi szektorban dolgozó szülők gyerekeként felnövő Meyohas előbb maga is az egyik legjobb nevű üzleti egyetemen szerzett diplomát az Egyesült Államokban, majd a Yale művészeti szakán végzett. Nagyjából a diplomaszerzésével egy időben, 2014-ben kezdte el foglalkoztatni, hogy hogyan lehetne a művészet környékén felbukkanó gazdasági trendeket valahogy a képzőművészet eszközeivel megragadni. Meyohast olyan jelenségek foglalkoztatták, mint a művészeti színtér egyre erőteljesebb financializációja, az influenszerkultúra és a személyes márkaépítés erőteljes terjedése, illetve a bitcoin és a blockchain-technológia térhódítása.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.