Akár halott családtagok hangján is szólhat hozzánk az Amazon személyi asszisztense

június 25., szombat 6:39
14

Az Amazon Las Vegas-i konferenciáján mutatták be az új fejlesztést, ami lehetővé tenné, hogy az Alexa egy kevesebb mint egyperces hangfelvétel alapján bárki hangját utánozva szóljon hozzánk.

Rohit Prasad, az Alexa vezető alelnöke szerint az új funkció lényege az lenne, hogy a felhasználók nagyobb bizalommal forduljanak az Amazon személyi asszisztenséhez, amibe több „emberi tulajdonságot, empátiát és érzelmet” helyeznének.

Szerinte a járvány óta „ezek a tulajdonságok még fontosabbá váltak”, mert sokan elveszítették a szeretteiket. Hozzátette, hogy bár a mesterséges intelligencia „nem tudja megszüntetni a veszteség okozta fájdalmat”, de segíthet abban, hogy „emlékezzünk”.

Az új fejlesztés egy videóval demonstrálta, amelyen egy gyerek azt kéri Alexától, hogy a nagyi fejezze be az Óz, a nagy varázsló felolvasását, mire Alexa átvált a nagymama hangjára, és úgy folytatja a könyv olvasását.

Prasad szerint az új funkción az Amazonnak még dolgoznia kell, hogy egy rövidebb felvétel alapján is „kiváló minőségű hangot” tudjanak előállítani, mert egyelőre csak több órás felvételek alapján dolgoztak. További részleteket nem közöltek az új fejlesztésről, ami erősen aggályos lehet adatvédelmi és etikai szempontból is. (NBC News)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt