Lövöldöztek Oslóban, két ember meghalt, 14 ember megsebesült

június 25., szombat 5:24

Két ember meghalt, 14 pedig megsebesült – néhányan súlyosan –, a norvég főváros, Oslo központjában, ahol egy éjszakai klubban és a közeli utcákban lövöldöztek. Helyi idő szerint éjjel egy körül történt lövöldözés három helyen is: egy melegbárban, egy jazzklubban és egy gyorsétterem közelében.

Egy gyanúsítottat letartóztattak, két fegyvert pedig lefoglaltak. A rendőrség egyelőre nem közölte, hogy a támadónak mi lehetett az indítéka, csak annyit mondtak, hogy ő lehetett az egyedüli elkövető.

Fotó: JAVAD PARSA/AFP

Egy szemtanú a melegbárból egy helyi lapnak azt mondta, hogy őt a lövöldözés közben egy üvegszilánk találta csak el. Elmondása szerint egyre több és több lövést hallott, ezért egy belsőbb terembe indult, ahova megpróbált minél több embert magával vinni. Azt mondta, hogy a helyen nagyon hamar pánik tört ki

Egy nő a Verdens Gang című lapnak azt mondta, szerinte a fegyveres pontosan célzott, ő egy mozdulatlan, véres embert látott a földön feküdni, egy másik szemtanú pedig arról számolt be, hogy nagyon sok embert látott a földön fejsérülésekkel.

Fotó: JAVAD PARSA/AFP

Oslóban most szombaton tartják a Pride felvonulást.

Emilie Enger Mehl norvég igazságügyi miniszter azt mondta, a történtek megrázták az országot országot. Úgy fogalmazott, hogy „Norvégia a bizalom közössége, ahol mindenkinek biztonságban kellene éreznie magát szombat éjjel”. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt