Először megy külföldre Putyin, mióta elindította a háborút Ukrajnában

külföld
2022 június 26., 15:58

Vlagyimir Putyin orosz elnök jövő héten Tádzsikisztánba és Türkmenisztánba látogat, ezzel az ukrajnai háború kezdete óta először fogja elhagyni Oroszországot – derült ki a Rosszija 1 állami tévécsatorna „Moszkva. Kreml. Putyin” című magazinműsorából.

Putyin a tervek szerint Dusanbéban tárgyalásokat folytat Emomali Rahmon tádzsik elnökkel, akivel munkaebéden is részt vesz, a türkmenisztáni Asgabatban pedig szerdán jelen lesz a Kaszpi-tenger menti országok – Irán, Oroszország, Kazahsztán, Türkmenisztán és Azerbajdzsán – csúcstalálkozóján.

Putyin a győzelem napi parádén a Vörös téren május 9-én.
photo_camera Putyin a győzelem napi parádén a Vörös téren május 9-én Fotó: Mihail Mecel/Sputnik via AFP

Csütörtökön az orosz elnök már indonéz hivatali partnerét, Joko Widodót fogadja a Kremlben.

Putyin utoljára február 4-én utazott külföldre, három héttel az Ukrajna elleni orosz háború megindítása előtt. Akkor a pekingi olimpia megnyitójának napján fogadta őt Hszi Csin-ping kínai államfő. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.