Putyin atomtöltetek célba juttatására is alkalmas rakétákat küld Fehéroroszországnak

külföld
2022 június 26., 06:59

Oroszország nukleáris töltetek célba juttatására is rakétarendszert küld szövetségesének, Fehéroroszországnak a következő hónapokban, ígérte Vlagyimir Putyin a fehérorosz elnöknek szentpétervári találkozójukon.

Az Iszkander-M rendszerek hagyományos és nukleáris robbanófejjel ellátott ballisztikus rakétákat is ki tudnak lőni, amelyek hatótávolsága 500 kilométer is lehet.

Putyin azt is megígérte Aljakszandr Lukasenkának, hogy segít a belorusz Szu-25-ös harci repülőgépeket is alkalmassá tenni nukleáris fegyverek hordozására.

photo_camera Fotó: MIKHAIL METZEL/AFP

Az orosz elnök már többször fenyegetőzött nukleáris fegyverekkel az ukrajnai háború kitörése óta. Fehéroroszország logisztikai támogatást nyújt Oroszországnak, hírek szerint pénteken is onnan lőttek ki több rakétát Ukrajnára, de hadserege hivatalosan nem vesz részt a háborúban. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.