Rakétákkal lőtték az oroszok Kijevet

háború
2022 június 26., 06:06
comments 2

Több robbanás volt vasárnap hajnalban az ukrán főváros Sevcsenkivszkij kerületében – közölte Vitalij Klicsko polgármester a Telegram-csatornáján.

A kerület, amelyet a rakéták eltaláltak, Kijev egyik központi negyede, amely egyetemeknek, éttermeknek és művészeti galériáknak ad otthont.

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a támadások milyen károkat okoztak, és hány ember sérült meg. Klicsko annyit közölt, hogy mentőket küldtek a helyszínre, és később ad további információt. A polgármester arról is beszámolt, hogy két épületből embereket evakuáltak.

Az AFP jelentése szerint a robbanások helyi idő szerint 6:30 körül történtek, fél órával azután, hogy a légiriadó-szirénák megszólaltak. A Guardian tudósítója szerint egy cirkálórakéta legalább egy lakóház alsó szintjét eltalálta. (Guardian)

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.