A hőség miatt életbe lépett a vörös kód

időjárás
június 27., 7:37
comments 1

A kormányzat a következő napokban várható kánikula miatt életbe léptette a „vörös kódot”, ami kötelezővé teszi minden szociális intézménynek a hajléktalan vagy bajba jutott embereket befogadni – jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.

Fülöp Attila közölte: az intézkedés 8 órakor lépett érvénybe, és előreláthatólag csütörtök 20 óráig tart.

A speciális eljárásrendet azután vezették be, hogy az országos tisztifőorvos hőségriadót rendelt el, mert az elkövetkező napokban 27 fok fölé nő a napi átlaghőmérséklet.

Fülöp szerint a „vörös kód↑ a szociális intézményekre vonatkozó intézkedéseken túl figyelmeztetést jelent a teljes szociális ellátórendszernek, a nappali ellátóknak és a szociális munkát végzőknek, valamint figyelemfelhívás a társadalomnak.

Azt kérte, ha bárki a hőség miatt bajba jutott embert lát a környezetében, értesítse az országos diszpécserszolgálatot, aminek az elérhetősége megtalálható a kormány.hu-n és a közösségi média kormányzati oldalain.

Az államtitkár szerint a hajléktalanellátó-rendszer kihasználtsága most országosan 63 százalékos, a fővárosban pedig 52 százalékos. Van tehát szabad hely a hajléktanszállókon, ezért arra kérte az érintetteket, hogy vegyék igénybe a szolgáltatást. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt