A korábbinál is gyorsabb ütemben drágulnak az albérletek

június 28., kedd 11:50
1

Májusban a korábbinál is gyorsabb ütemben drágultak az albérletek. Országosan 2,6 százalékkal, Budapesten 2,5 százalékkal emelkedtek az árak áprilishoz képest, pedig már áprilisban is két százalékos volt az emelkedés. Éves összevetésben a bérleti díjak országosan 20,8, a fővárosban 21,4 százalékkal nőttek, derült ki a KSH és az ingatlan.com lakbérindexéből.

"A legfrissebb adatok passzolnak az eddigi trendbe", a folyamatos növekedésbe, értékelte az eredményeket Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője, aki szerint a drágulást a kínálat bővülése tompíthatná, de arra csak a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése előtt, július közepén lehet számítani.

Éves szinten amúgy az Észak-Alföldön volt a legnagyobb a drágulás, meghaladta a 22 százalékot. Pest megyében és a Közép-Dunántúlon viszont éves szinten alig haladta meg a 14 százalékot.

Budapesten az átlagos bérleti díj 190 ezer forint volt, a II. kerületben 330 ezer forint. Ettől ugyan elmarad az V. kerület, ahol 312 ezer forint a havi átlag, de mert itt kisebb alapterületűek a bérlemények, azok négyzetméterára már az ötezer forintot is elérte. Erre Balogh szerint korábban sehol se volt példa. (Via 24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt