A korábbinál is gyorsabb ütemben drágulnak az albérletek

gazdaság
2022 június 28., 11:50
comments 1

Májusban a korábbinál is gyorsabb ütemben drágultak az albérletek. Országosan 2,6 százalékkal, Budapesten 2,5 százalékkal emelkedtek az árak áprilishoz képest, pedig már áprilisban is két százalékos volt az emelkedés. Éves összevetésben a bérleti díjak országosan 20,8, a fővárosban 21,4 százalékkal nőttek, derült ki a KSH és az ingatlan.com lakbérindexéből.

"A legfrissebb adatok passzolnak az eddigi trendbe", a folyamatos növekedésbe, értékelte az eredményeket Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője, aki szerint a drágulást a kínálat bővülése tompíthatná, de arra csak a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése előtt, július közepén lehet számítani.

Éves szinten amúgy az Észak-Alföldön volt a legnagyobb a drágulás, meghaladta a 22 százalékot. Pest megyében és a Közép-Dunántúlon viszont éves szinten alig haladta meg a 14 százalékot.

Budapesten az átlagos bérleti díj 190 ezer forint volt, a II. kerületben 330 ezer forint. Ettől ugyan elmarad az V. kerület, ahol 312 ezer forint a havi átlag, de mert itt kisebb alapterületűek a bérlemények, azok négyzetméterára már az ötezer forintot is elérte. Erre Balogh szerint korábban sehol se volt példa. (Via 24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.