Bulgária kiutasított 70 orosz diplomatát

külföld
2022 június 28., 18:20
comments 2

Kiril Petkov bolgár miniszterelnök bejelentette, hogy kiutasítottak Bulgáriából 70 orosz diplomatát, akik az ország érdekei ellen dolgoztak – írja a Dvevnik, és a kiutasítást megerősítette az Interfax orosz hírügynökség is.

A kiutasítottak az orosz nagykövetség munkatársai voltak, de Petkov szerint a beosztásuk csak álca volt, és a hivatalos pozíciójukra nem jellemző tevékenységet folytattak.

Előzőleg a szófiai orosz nagykövetség vitatott felhívást indított adományokért, hogy támogatni tudják az Ukrajnában harcoló orosz fegyveres erőket – írta meg a Balkan Insight.

photo_camera Kiril Petkov a Tovább Változunk vezetője és a jelenlegi bolgár miniszterelnök Fotó: GEORGI PALEYKOV/NurPhoto via AFP

A kiutasítottak július 3-ig kaptak időt az ország elhagyására, a bolgár külügyminisztérium pedig bekérette Eleonora Mitrofanova szófiai orosz nagykövetet.

Ideiglenesen bezárják a ruszei orosz főkonzulátust, Bulgária pedig átmenetileg bezárja jekatyerinburgi konzulátusát. Ilyesmire évtizedek óta nem volt példa a két ország kapcsolatában. (Dvevnik)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt