Megölte súlyosan beteg édesapját egy kazincbarcikai férfi

bűnügy
június 28., 8:26
comments 1

Vádat emeltek egy 37 éves férfi ellen, aki 2021 márciusában a kazincbarcikai lakásukon megfojtotta mozgáskorlátozott, magát ellátni nem tudó apját, szerepel Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség közleményében.

A férfi 68 éves mozgáskorlátozott apja Parkinson-kórban szenvedett, önmagát nem tudta ellátni, állandó felügyeletre szorult. A fia ezért a kazincbarcikai lakásába költöztette, ahol a férfi élettársával és annak gyermekkorú lányával éltek együtt.

2021. március közepén a férfi élettársa elment a lakásból, majd az éjszakát a barátnőjénél töltötte. Délután találkozott három férfi és egy nő ismerősével, akikkel italozott, de időközben még kiváltotta az apja gyógyszereit és bevásárolt. Estére a társaságból két férfit és a nőt felhívta a lakására, itt tovább folytatták az italozást, majd amikor a vendégek távoztak, a férfi kettesben maradt az apjával. Levetkőztette, betette a fürdőkádba, majd megfojtotta. Miután az apja meghalt, átkiabált a szomszéd épületbe az élettársa édesanyjának, hogy hívjanak mentőt.

A férfi büntetett előéletű, jelenleg letartóztatásban van. Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt