Vízkorlátozást rendeltek el Jászberényben

június 28., kedd 16:13
4

Vízkorlátozás bevezetéséről döntött rendkívüli ülésén Jászberény képviselő-testülete kedden, írja a Szoljon.hu. A településen locsolási tilalmat rendeltek el reggel 6 óra és este 22 óra között. Az intézkedésre azért van szükség, mert a város hálózatát ellátó kutak vízhozama a szárazság miatt jelentősen csökkent, miközben a lakosság vízigénye nő. A szolgáltató szerint

a jelenleginél 1200 köbméterrel több vízre van szüksége Jászberénynek naponta.

Budai Lóránt polgármester korábban arról számolt be, hogy egy új kút fúrásáról döntöttek, amihez megvan a pénzügyi fedezet, az előkészítő munkálatok már elkezdődtek. Hozzátette:

amennyiben nem sikerül a vízfogyasztást a jelenlegi szinten tartani, vízkorlátozást rendelhetünk el a városban. Elsőként a locsolást kell majd betiltanunk, majd az ipari üzemek vízfogyasztását korlátozhatjuk. Súlyosabb esetben akár településrészekre lebontva, bizonyos napszakokra is vízkorlátozást rendelhetünk el. Mindezek elkerülése közös érdek, mely csak együttműködve, tudatosabb vízfelhasználással sikerülhet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt