Vízkorlátozást rendeltek el Jászberényben

POLITIKA
2022 június 28., 16:13

Vízkorlátozás bevezetéséről döntött rendkívüli ülésén Jászberény képviselő-testülete kedden, írja a Szoljon.hu. A településen locsolási tilalmat rendeltek el reggel 6 óra és este 22 óra között. Az intézkedésre azért van szükség, mert a város hálózatát ellátó kutak vízhozama a szárazság miatt jelentősen csökkent, miközben a lakosság vízigénye nő. A szolgáltató szerint

a jelenleginél 1200 köbméterrel több vízre van szüksége Jászberénynek naponta.

Budai Lóránt polgármester korábban arról számolt be, hogy egy új kút fúrásáról döntöttek, amihez megvan a pénzügyi fedezet, az előkészítő munkálatok már elkezdődtek. Hozzátette:

amennyiben nem sikerül a vízfogyasztást a jelenlegi szinten tartani, vízkorlátozást rendelhetünk el a városban. Elsőként a locsolást kell majd betiltanunk, majd az ipari üzemek vízfogyasztását korlátozhatjuk. Súlyosabb esetben akár településrészekre lebontva, bizonyos napszakokra is vízkorlátozást rendelhetünk el. Mindezek elkerülése közös érdek, mely csak együttműködve, tudatosabb vízfelhasználással sikerülhet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.