Ipari mennyiségben gyártott hamis bérleteket egy 69 éves férfi

június 29., szerda 11:59
15

Bérlethamisítás miatt nyomoz a rendőrség egy 69 éves budapesti férfi ellen, aki a Budapesti Közlekedési Központnak több mint 100 millió forint kárt okozhatott volna - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A jelenlegi információk alapján E. Tamás eléggé profi volt.

A rendeléseket előre felvette, majd a BKK-automatából lopott biztonsági hőpapírra a vevők adataival bérleteket nyomtatott. A hamis bérletek a lopott papír és a férfi által használt speciális hőnyomtató miatt szinte teljesen megegyeztek az eredetivel, azok csak a valódi hátoldalán lévő sorszámokban különböztek. A 69 éves csaló az eladáson túl teljes körű szolgáltatást nyújtott vevőinek: lejáratkor rögtön új szelvényt kínált, aki pedig lebukott, annak garanciában adott másik bérletet.

Fotó: Kadar Attila/BRFK BTO

A férfi belvárosi lakásában a rendőrök több száz, hamis bérlet előállítására alkalmas lopott biztonsági hőpapírtekercseket, speciális hőnyomtatót, számítógépet, illetve több, feltehetően megrendelésre készült, már személyes adatokkal ellátott hamis bérletet találtak és foglaltak le.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt