Visszavonulót fújtak Liszicsanszknál az ukránok

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
június 29., szerda 15:26
8

Harcolva vonulhatnak vissza az ukránok a keleti fronton, írja legfrissebb elemzésében az Institute for the Study of War (ISW). Elemzőik szerint a visszavonulás Liszicsanszk feladását is jelentheti. Bár a város adottságai földrajzi szempontból a védőknek kedveznek, az orosz erők déli irányból indított támadása egyre inkább bekerítéssel fenyeget. Pláne, hogy orosz források, név szerint Rogyion Mirosnik, a luhanszki "népköztársaság" oroszországi "nagykövete" szerint az orosz csapatok Kreminánál átkeltek a Donyecen, így északi irányból is átkarolással fenyegetnek.

Ukrán katonák egy PSZH tetején, valahol Luhanszk megyében, Liszicsanszk környékén. Fotó: ANATOLII STEPANOV/AFP

Ezt elkerülendő kezdhettek harcolva visszavonulásba az ukránok. Ez a fogalom lényegében azt jelenti, hogy nem csupán kivonják erőiket, hanem azok folyamatosan érintkezésben maradnak az ellenséggel, nem hagyják azt könnyen betörni a kiürített részekre. Ezzel egyrészt lassítják is az oroszok mozgását, másrészt további veszteségeket okoznak nekik.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt