Visszavonulót fújtak Liszicsanszknál az ukránok

külföld
2022 június 29., 15:26
comments 8

Harcolva vonulhatnak vissza az ukránok a keleti fronton, írja legfrissebb elemzésében az Institute for the Study of War (ISW). Elemzőik szerint a visszavonulás Liszicsanszk feladását is jelentheti. Bár a város adottságai földrajzi szempontból a védőknek kedveznek, az orosz erők déli irányból indított támadása egyre inkább bekerítéssel fenyeget. Pláne, hogy orosz források, név szerint Rogyion Mirosnik, a luhanszki "népköztársaság" oroszországi "nagykövete" szerint az orosz csapatok Kreminánál átkeltek a Donyecen, így északi irányból is átkarolással fenyegetnek.

Ukrán katonák egy PSZH tetején, valahol Luhanszk megyében, Liszicsanszk környékén június 23-án.
photo_camera Ukrán katonák egy PSZH tetején, valahol Luhanszk megyében, Liszicsanszk környékén. Fotó: Anatolij Sztyepanov/AFP

Ezt elkerülendő kezdhettek harcolva visszavonulásba az ukránok. Ez a fogalom lényegében azt jelenti, hogy nem csupán kivonják erőiket, hanem azok folyamatosan érintkezésben maradnak az ellenséggel, nem hagyják azt könnyen betörni a kiürített részekre. Ezzel egyrészt lassítják is az oroszok mozgását, másrészt további veszteségeket okoznak nekik.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.