Bernie Ecclestone a testével is megvédené Vlagyimir Putyint

külföld
2022 június 30., 12:25
comments 19
Bernie Ecclestone 2016 július 9-én a silverstone-i Brit GP harmadik szabadedzésén.
photo_camera Bernie Ecclestone 2016 július 9-én a silverstone-i Brit GP harmadik szabadedzésén. Fotó: AFP PHOTO / OLI SCARFF

Vlagyimir Putyin csak azt csinálja, amiről úgy gondolja, hogy jó Oroszországnak, fejtette ki álláspontját a külpolitikában szakértőnek semmiképp sem nevezhető Bernie Ecclestone, a Forma-1 egykori mindenható ura. A 91 éves Eccleston, aki bratyizott már Putyinnal, "elsőosztályú embernek" nevezte Putyint, akit akár a testével is megvédene.

Putyin méltatása mellett az ITV-nek adott interjújában jutott ereje az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij gyalázására is. "A másik ember Ukrajnában komikus volt, és úgy tűnik, azt a szakmát akarja folytatni. Ha jobban átgondolta volna a dolgokat, akkor nagyobb erőfeszítéseket tett volna, hogy beszéljen Putyinnal, aki egy értelmes ember. Biztos meghallgatta volna, és csinálhattak volna valamit az ügyben" - fejtegette Ecclestone.

Ecclestone az interjújában egy Forma-1-es incidensre is kitért. Az egykori világbajnok Nelson Piquet a múlt héten elnézést kért Lewis Hamiltontól, amiért egy tévés közvetítésben derogáló rasszista jelzőt használt rá. Ecclestone szerint ez fölösleges gesztus volt, szerinte inkább Hamiltonnak kellene vastagabb bőrt növesztenie, és leráznia magáról az ilyen sértéseket.

Mindezek után a Forma-1 közleményben határolódott el egykori mindenható urától, mondván Ecclestone Putyinról és a rasszizmusról hangoztatott nézetei "éles ellentétben állnak a modern értékekkel". "Bernie Eccleston megnyilatkozása a személyes véleményét tükrözi, éles ellentétben áll sportunk álláspontjával és értékeivel" - írták. (Via Deadline, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.