Egyedül a pápa nyomja le békepártiságban Orbán Viktort, senki más az égadta világon

háború
2022 június 30., 06:24
comments 12

A kormányközeli Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásában arról kérdezték meg az embereket, hogy bizonyos magyar és külföldi politikusokat, illetve Soros Györgyöt és a pápát mennyire tartják béke- vagy háborúpártinak. Az jött ki, hogy a megkérdezettek 83 százaléka szerint Ferenc pápa pártolja leginkább a békét, majd Orbán Viktor következik 78 százalékkal. A magyar miniszterelnökre a kutatás szerint a Fidesz-szavazók 91 százaléka, a baloldali szavazók 58 százaléka gondol így.

Ferenc pápa és Orbán Viktor áprilisban a Vatikánban.
photo_camera Ferenc pápa és Orbán Viktor áprilisban a Vatikánban Fotó: HANDOUT/AFP

Őket jócskán lemaradva Emmanuel Macron francia államfő követi 44 százalékkal, róla alig fele ennyien feltételezik, hogy a háború oldalán áll. Vlagyimir Putyin orosz elnököt tartják a leginkább háborúpártinak (69 százalék), míg Joe Bidenről 56 százalék, Volodimir Zelenszkijről 49 százalék gondolja ezt, Soros utánuk jön.

Középen Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc áll, róluk csak néhány százalékkal gondolják többen, hogy háborúpártiak, mint azt, hogy a béke oldalán állnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.