Egyedül a pápa nyomja le békepártiságban Orbán Viktort, senki más az égadta világon

háború
június 30., 6:24
comments 12

A kormányközeli Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásában arról kérdezték meg az embereket, hogy bizonyos magyar és külföldi politikusokat, illetve Soros Györgyöt és a pápát mennyire tartják béke- vagy háborúpártinak. Az jött ki, hogy a megkérdezettek 83 százaléka szerint Ferenc pápa pártolja leginkább a békét, majd Orbán Viktor következik 78 százalékkal. A magyar miniszterelnökre a kutatás szerint a Fidesz-szavazók 91 százaléka, a baloldali szavazók 58 százaléka gondol így.

photo_camera Ferenc pápa és Orbán Viktor áprilisban a Vatikánban Fotó: HANDOUT/AFP

Őket jócskán lemaradva Emmanuel Macron francia államfő követi 44 százalékkal, róla alig fele ennyien feltételezik, hogy a háború oldalán áll. Vlagyimir Putyin orosz elnököt tartják a leginkább háborúpártinak (69 százalék), míg Joe Bidenről 56 százalék, Volodimir Zelenszkijről 49 százalék gondolja ezt, Soros utánuk jön.

Középen Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc áll, róluk csak néhány százalékkal gondolják többen, hogy háborúpártiak, mint azt, hogy a béke oldalán állnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt