Májusban 32,3 százalékkal nőttek az ipari termelői árak

gazdaság
2022 június 30., 07:46
comments 2

A KSH által közzétett számok alapján a fogyasztói árak emelkedésénél jóval nagyobbat nőttek az ipari termelői árak májusban: átlagosan 32,3 százalékkal emelkedtek az egy évvel ezelőtti helyzethez képest - írja az mfor.hu.

A belföldi értékesítés árai nőttek jóval nagyobb mértékben: itt 43,3 százalékos a növekedés, míg az exportértékesítés árai 26,7 százalékkal voltak magasabbak.

Az áremelkedés ütemét elsősorban az alapanyag- és energiaárak növekedése, valamint a forint árfolyamának gyengülése befolyásolta - írja a KSH.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.