A moblilklíma sem tudta lehűteni a kórtermet, a betegágy melletti készülék feladta a harcot

Egészségügy
2022 július 01., 11:43
comments 1

„A gépek feladják, mi bírjuk!” - írják a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Facebook-oldalán, mellette egy kórházi készülék kijelzőjével:

„A készülék túl hideg vagy meleg a helyes teszt elvégzéséhez. Kapcsolja ki, és ismételje meg a tesztet 30 perc múlva szobahőmérsékleten.”

A kép olyan kórteremben készült, ahol volt ugyan mobilklíma, de ez sem tudta eléggé lehűteni a levegőt ahhoz, hogy megbízható mérést végezzenek, írta kérdésünkre a MOK.

A gépet a betegágy mellett használják a D-dimer szint megállapítására, ami, ha magas, vérrögképződéssel járó betegségekre utalhat.

„A jelenség az elmúlt napokban fordult elő, gyakorinak nem nevezhető. A mérést a központi labor elvégezte, a gép sztrájkja az ellátási idő megnyúlásán kívül következménnyel nem járt.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt