A moblilklíma sem tudta lehűteni a kórtermet, a betegágy melletti készülék feladta a harcot

Egészségügy
2022 július 01., 11:43

„A gépek feladják, mi bírjuk!” - írják a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Facebook-oldalán, mellette egy kórházi készülék kijelzőjével:

„A készülék túl hideg vagy meleg a helyes teszt elvégzéséhez. Kapcsolja ki, és ismételje meg a tesztet 30 perc múlva szobahőmérsékleten.”

link Forrás

A kép olyan kórteremben készült, ahol volt ugyan mobilklíma, de ez sem tudta eléggé lehűteni a levegőt ahhoz, hogy megbízható mérést végezzenek, írta kérdésünkre a MOK.

A gépet a betegágy mellett használják a D-dimer szint megállapítására, ami, ha magas, vérrögképződéssel járó betegségekre utalhat.

„A jelenség az elmúlt napokban fordult elő, gyakorinak nem nevezhető. A mérést a központi labor elvégezte, a gép sztrájkja az ellátási idő megnyúlásán kívül következménnyel nem járt.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.