Az Átrium elkezdte lehúzni a rolót

július 1., péntek 4:15
2

„Jelen pillanatban úgy áll a helyzet, hogy a következő hetekben az Átrium utolsó előadásait láthatják, akik jegyet váltottak rá. Az utolsó Az Őrült Nők Ketrecét, az utolsó Igenist, az utolsó Isteni végjátékot... és így tovább. Nem tudjuk tovább tartani a színházat” - írja csütörtök esti posztjában az Átrium Színház.

„A mai naptól az Átrium csapatának sok kiváló tagja a felmondási idejét tölti. Egytől egyig kitűnő emberek, akiket soha nem lenne szabad elküldeni, mert a színház nagyrészt miattuk olyan, amilyen. Köszönjük nekik – mást nem tudunk írni, mert nem lehet szavakkal kifejezni, amit most érzünk.”

Az Átrium 2012-ben nyitott újra Fotó: Beliczay László/MTI/MTVA

Az elmúlt években a visszaélések miatt átalakították a kulturális tao-támogatási rendszert, aminek talán az Átrium a legnagyobb vesztese. Mint korábban írták, „az volt az ígéret, hogy a tisztességesek nem lesznek kárvallottjai az új rendszernek”, azóta mégis a korábbinál jóval alacsonyabb támogatást kaptak a minisztériumtól egy „nem átlátható” rendszerben.

A legutóbbi körben az Átriumnak már egyetlen forint állami támogatás sem jutott, ezért úgy tűnik, nem tudnak tovább működni, július 15-én lesz az utolsó előadás.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt