Az Átrium elkezdte lehúzni a rolót

KULTÚRA
2022 július 01., 04:15
comments 2

„Jelen pillanatban úgy áll a helyzet, hogy a következő hetekben az Átrium utolsó előadásait láthatják, akik jegyet váltottak rá. Az utolsó Az Őrült Nők Ketrecét, az utolsó Igenist, az utolsó Isteni végjátékot... és így tovább. Nem tudjuk tovább tartani a színházat” - írja csütörtök esti posztjában az Átrium Színház.

„A mai naptól az Átrium csapatának sok kiváló tagja a felmondási idejét tölti. Egytől egyig kitűnő emberek, akiket soha nem lenne szabad elküldeni, mert a színház nagyrészt miattuk olyan, amilyen. Köszönjük nekik – mást nem tudunk írni, mert nem lehet szavakkal kifejezni, amit most érzünk.”

Az Átrium bejárata a Margit körúton
photo_camera Az Átrium 2012-ben nyitott újra Fotó: Beliczay László/MTI/MTVA

Az elmúlt években a visszaélések miatt átalakították a kulturális tao-támogatási rendszert, aminek talán az Átrium a legnagyobb vesztese. Mint korábban írták, „az volt az ígéret, hogy a tisztességesek nem lesznek kárvallottjai az új rendszernek”, azóta mégis a korábbinál jóval alacsonyabb támogatást kaptak a minisztériumtól egy „nem átlátható” rendszerben.

A legutóbbi körben az Átriumnak már egyetlen forint állami támogatás sem jutott, ezért úgy tűnik, nem tudnak tovább működni, július 15-én lesz az utolsó előadás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.