Elszaporodtak a polipok Cornwallban

ÁLLAT
2022 július 01., 10:45
comments 1

Az elmúlt 70 évben nem találkoztak ennyi polippal Cornwall partjainál a természetvédők, akik szerint ez okot ad az ünneplésre, a halászok viszont nem így gondolják.

Már nem találnak elég rákot vagy kagylót, maximum csak maradványokat, helyettük polipok kapaszkodnak a hálókba vagy magukba a halászokba. Az egyik halász azt mondta, június elején egy nap alatt fogott ki 260 kilónyi polipot, ami körülbelül 150 állatot jelent. Korábban ez a szám maximum hat lett volna.

A polipok a brit vizekben viszonylag ritkának számítanak, most azonban úgy tűnik, kedvezőek lettek a körülményeik a szaporodáshoz. Egy ilyen polip csak egy-két évig él, de akár 500 ezer ikrát is lerakhat.

A Tengerbiológiai Társaság nyilvántartása szerint az utolsó, ehhez hasonló mértékű polipszaporodás Anglia déli partjainál több mint 70 évvel ezelőtt, 1948 nyarán történt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.