Saját miniszteri biztost kapott a mohácsi csata 500. évfordulója

POLITIKA
2022 július 01., 04:47

„A mohácsi csata 500. évfordulójáról történő méltó megemlékezéssel összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos” lett Hargitai János – írja a Telex a csütörtöki magyar közlöny alapján.

Az nem derült ki, hogy miért olyan fontos már most kinevezni egy miniszteri biztost a mohácsi csata 500. évfordulójához, amikor az csak négy év múlva lesz esedékes. azt viszont közölték, hogy a miniszteri biztos „a mohácsi csata mint a magyar nemzet és a keresztény Európa történelmének meghatározó eseménye 500. évfordulójával összefüggő történelmi, kulturális, nemzet- és külpolitikai, illetve térségfejlesztési szempontból kiemelkedő jelentőségű megemlékezés megszervezésével és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések koordinálásával” kapcsolatos feladatokat látja el. Semjén Zsolt egyébként tavaly júniusban egyszer már kinevezte Hargitait erre a feladatra, de azóta volt egy választás, felállt egy új kormány, meg kellett erősíteni fontos pozíciójában a fideszes képviselőt. A Telex egyébként azt írja, hogy a miniszteri megbízatás két évre szól, vagyis az évforduló előtt két évvel újra meg kell hosszabbítani.

A mohácsi csata 500. évfordulójának miniszteri biztosaként végzett feladathoz államtitkári fizetés és egyfős titkárság is jár.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.