Saját miniszteri biztost kapott a mohácsi csata 500. évfordulója

július 1., péntek 4:47
11

„A mohácsi csata 500. évfordulójáról történő méltó megemlékezéssel összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos” lett Hargitai János – írja a Telex a csütörtöki magyar közlöny alapján.

Az nem derült ki, hogy miért olyan fontos már most kinevezni egy miniszteri biztost a mohácsi csata 500. évfordulójához, amikor az csak négy év múlva lesz esedékes. azt viszont közölték, hogy a miniszteri biztos „a mohácsi csata mint a magyar nemzet és a keresztény Európa történelmének meghatározó eseménye 500. évfordulójával összefüggő történelmi, kulturális, nemzet- és külpolitikai, illetve térségfejlesztési szempontból kiemelkedő jelentőségű megemlékezés megszervezésével és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések koordinálásával” kapcsolatos feladatokat látja el. Semjén Zsolt egyébként tavaly júniusban egyszer már kinevezte Hargitait erre a feladatra, de azóta volt egy választás, felállt egy új kormány, meg kellett erősíteni fontos pozíciójában a fideszes képviselőt. A Telex egyébként azt írja, hogy a miniszteri megbízatás két évre szól, vagyis az évforduló előtt két évvel újra meg kell hosszabbítani.

A mohácsi csata 500. évfordulójának miniszteri biztosaként végzett feladathoz államtitkári fizetés és egyfős titkárság is jár.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt