Ma egy kicsit enyhül a forróság

időjárás
2022 július 02., 05:43

Átvonult egy hidegfront fölöttünk, így a nyugati országrészbe szárazabb és pár fokkal hűvösebb levegő érkezett. A Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nagyobb részén derült, napos, száraz idő várható szombaton. Keleten marad a kánikula, erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, ott többfelé valószínű zápor, zivatar, utóbbiakat felhőszakadás is kísérheti.

Egy kislány a párakapu alatt hűsíti magát a hőségben Salgótarjánban 2022. június 29-én.
photo_camera Egy kislány a párakapu alatt hűsíti magát a hőségben Salgótarjánban 2022. június 29-én. Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

A csúcshőmérséklet a Dunántúlon 28 és 32, keleten 31 és 37 fok között alakul. Késő estére 19 és 27 fok közé hűl le a levegő. Az UV-B sugárzás ma is nagyon erős lesz, lehetőleg kerüljük a napot. Az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében erős lesz az északnyugati szél, de viharos széllökésekre már csak zivatarok körül kell számítani. (OMSZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.