Ma egy kicsit enyhül a forróság

időjárás
2022 július 2., 5:43

Átvonult egy hidegfront fölöttünk, így a nyugati országrészbe szárazabb és pár fokkal hűvösebb levegő érkezett. A Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nagyobb részén derült, napos, száraz idő várható szombaton. Keleten marad a kánikula, erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, ott többfelé valószínű zápor, zivatar, utóbbiakat felhőszakadás is kísérheti.

photo_camera Egy kislány a párakapu alatt hűsíti magát a hőségben Salgótarjánban 2022. június 29-én. Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

A csúcshőmérséklet a Dunántúlon 28 és 32, keleten 31 és 37 fok között alakul. Késő estére 19 és 27 fok közé hűl le a levegő. Az UV-B sugárzás ma is nagyon erős lesz, lehetőleg kerüljük a napot. Az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében erős lesz az északnyugati szél, de viharos széllökésekre már csak zivatarok körül kell számítani. (OMSZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt