Nyomozást indított a rendőrség a Balaton Soundon történt baleset miatt

július 2., szombat 7:26
1

Súlyos koponya-, gerinc- és belső sérüléseket szenvedett az a fiatal férfi, aki csütörtökön késő este zuhant le a Balaton Soundon az óriáskerékről. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetőjének tájékoztatása szerint a fiatalt a helyszíni ellátása után azonnal sürgősségi osztályra szállították - írja a hvg.hu

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Batta Zsolt Iván szerint az ügyben sem szabálysértésre, sem bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel. Ugyanakkor az eset teljeskörű tisztázása érdekében a Siófoki Rendőrkapitányság ismeretlen tettessel szemben, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást.

A szervező Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. közleménye szemtanúkra hivatkozva azt írja, hogy a férfi egyedül szállt be a fesztivál területén működő óriáskerék egyik gondolájába, majd menet közben átmászott a magas védőkorlát feletti keskeny résen és onnan leesett.

"Cselekedetére semmi előzetes jel nem utalt, a történtek pillanatok alatt zajlottak le, esély sem volt a baleset megakadályozására"

- fogalmaztak.

"A szervezők megdöbbenéssel értesültek az eseményről és bíznak a fiatalember mielőbbi felépülésében" - írták a szervezők.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt