Polgár Judit lezúzza Magnus Carlsent, a norvég világbajnokot egy madridi parkban

sport
július 3., 5:58
comments 29

Szombat este tűnt fel a Youtube-on egy madridi parkban készült videó: Polgár Judit világossal úgy megforgatja Magnus Carlsent, a 32 éves norvég sakkvilágbajnokot, hogy az ötszörös címvédő kénytelen feladni a játszmát.

Egyébként Madridban zajlik a sakkvilágbajnokjelöltek nyolcas tornája, ahol azt döntik el, hogy ki hívhatja ki a már kilenc éve világbajnok norvégot. Carlsen korábban Bobby Fischer-i gesztussal közölte, hogy csakis Alireza Firouzjával, a tavaly óta francia állampolgár, iráni származású csodagyerekkel hajlandó megmérkőzni, mert a többiek játéka nem érdekli, és inkább lemond a címéről, visszavonul vagy akármi.

A 19 éves francia-iráni viszont egyelőre teljesen formán kívül versenyez, utolsó helyen áll, már esélye sem maradt megnyerni a madridi tornát. Az utolsó, hétfői forduló előtt az orosz Jan Nyepomnyascsij vezet, kétpontos előnnyel. Rapport Richárd a hatodik helyen áll.

A Nemzetközi Sakkszövetség, a FIDE már mindenféle vészforgatókönyveket gyárt arra az esetre, hogyha Carlsen tényleg nem lenne hajlandó címmeccset vívni a hivatalos jelölttel, míg a médiafelhajtást mindig nagyon élvező és előszeretettel gerjesztő világbajnok viszont váratlanul feltűnt Mardidban, és riporterek gyűrűjében sakkozgatni kezdett random és valószínűleg kevésbé random emberekkel a városban. Nem tudjuk, hogy ő hívta-e a helyszínre Polgár Juditot, de elég valószínűtlen, hogy véletlenül futottak volna össze. A 45 éves magyar sakkozó 2015-ben visszavonult a versenyzéstől, de specialitása a világbajnokverés: összesen tizenegy férfi világbajnokot vert már meg klasszikus vagy rapid sakkban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt