Áruházakat vontak blokád alá Hollandiában a tiltakozó gazdák

külföld
2022 július 4., 11:31
comments 3

Traktoros blokád alá vették több áruház elosztó központját Hollandiában a kormány fenntarthatósági reformjai ellen tiltakozó farmerek.

A gazdák betontömbökkel elzárták az A50-es autópálya egyik bejáratát, ahol a Jumbo szupermarket elosztó központja található. A Lidl és az Aldi telephelyein traktorokkal zárták le az utakat.

photo_camera Blokád a Jumbo szupermarket elosztó központjánál. Fotó: VINCENT JANNINK/ANP via AFP

A holland kormány 40 százalékkal, a természetvédelmi területek közelében 100 százalékkal csökkentené a mezőgazdaság nitrogén-oxid- és ammóniakibocsátását. A tiltakozások több mint egy hete tartanak, a gazdák attól félnek, hogy a kormány tervei veszélyeztetik a mezőgazdasági dolgozók egzisztenciáját.

A rendőrség vasárnap azt tanácsolta az embereknek, hogy otthonról dolgozzanak, miután a gazdák azzal fenyegetőztek, hogy az egész országot megbénítják. Hétfőtől a Schiphol repülőtér környékén is tüntetések várhatóak.

Pénteken a kormány 444 millió eurós támogatási csomagot jelentett be, hogy segítse az ágazatot abban, hogy „kisebbé, sokszínűbbé és fenntarthatóbbá" váljon. (MTI, Dutchnews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt