Lövöldözés volt Chicago egyik elővárosában a függetlenség napján tartott felvonuláson

bűnügy
2022 július 04., 18:13
comments 2

Chicago Highland Park nevű elővárosában az amerikai függetlenség napja alkalmából tartott felvonuláson lövöldözés tört ki, legalább 5 ember meghalt és 19 sérültet kellett kórházba szállítani. A helyszínről az meberek pánikban menekültek el.

photo_camera Fotó: JIM VONDRUSKA/Getty Images via AFP

Szemtanúk szerint azt hitték, hogy a lövöldöző egy bolt tetején volt, és a tömegbe lőtt – jelentette a WGN televízió. Amikor az első lövések eldördültek, a felvonuló zenekar tagjai szétrohantak.

A hatóságok továbbra is keresik a gyanúsítottat, és „aktív incidensnek” nevezték a történteket. Felszólították az embereket, hogy maradjanak távol. Több szemtanú elmondta, hogy több lövést is hallottak, egyikük több mint 20 lövést számolt meg.

Felvonulók százai – néhányan szemmel láthatóan véresen – menekültek el a felvonulási útvonalról, székeket, babakocsikat és takarókat hagyva maguk után. A Sun-Times riportere három véres testre borult takarót látott. (Reuters, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.