Lövöldözés volt Chicago egyik elővárosában a függetlenség napján tartott felvonuláson

július 4., hétfő 18:13
2

Chicago Highland Park nevű elővárosában az amerikai függetlenség napja alkalmából tartott felvonuláson lövöldözés tört ki, legalább 5 ember meghalt és 19 sérültet kellett kórházba szállítani. A helyszínről az meberek pánikban menekültek el.

Fotó: JIM VONDRUSKA/Getty Images via AFP

Szemtanúk szerint azt hitték, hogy a lövöldöző egy bolt tetején volt, és a tömegbe lőtt – jelentette a WGN televízió. Amikor az első lövések eldördültek, a felvonuló zenekar tagjai szétrohantak.

A hatóságok továbbra is keresik a gyanúsítottat, és „aktív incidensnek” nevezték a történteket. Felszólították az embereket, hogy maradjanak távol. Több szemtanú elmondta, hogy több lövést is hallottak, egyikük több mint 20 lövést számolt meg.

Felvonulók százai – néhányan szemmel láthatóan véresen – menekültek el a felvonulási útvonalról, székeket, babakocsikat és takarókat hagyva maguk után. A Sun-Times riportere három véres testre borult takarót látott. (Reuters, Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt