Megállapodott a Manchester Uniteddel Christian Eriksen

sport
2022 július 04., 13:02

Szóban megegyezett a Manchester Uniteddel Christian Eriksen dán válogatott futballista, akit tavaly júniusban szívmegállás miatt újra kellett éleszteni. A dán középpályás a tavalyi szezon utolsó négy hónapját az angol Brentfordnál töltötte. A BBC szerint Eriksen hároméves szerződést köt a csapattal, de a hivatalos bejelentés előtt még orvosi vizsgálatokon kell részt vennie.

A dán játékos 2021. június 12-én, a Finnország elleni Eb-csoportmeccs első félidejének végén esett össze a gyepen, és csak csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően tudták megmenteni az életét. A játékost defibrillátorral élesztették újra, majd kórházba szállították, ahol szívritmus-szabályozót kapott.

photo_camera Fotó: WOLFGANG RATTAY/AFP

Az olasz Internazionale decemberben felbontotta a Eriksen szerződését, mert szívritmus-szabályozóval rendelkező játékosok nem játszhatnak a Serie A-ban. Ezt követően igazolt az angol élvonalba.

Eriksen márciusban visszatért a dán válogatottba is, Hollandia és Szerbia ellen is gólt lőtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt