Megállapodott a Manchester Uniteddel Christian Eriksen

sport
2022 július 04., 13:02

Szóban megegyezett a Manchester Uniteddel Christian Eriksen dán válogatott futballista, akit tavaly júniusban szívmegállás miatt újra kellett éleszteni. A dán középpályás a tavalyi szezon utolsó négy hónapját az angol Brentfordnál töltötte. A BBC szerint Eriksen hároméves szerződést köt a csapattal, de a hivatalos bejelentés előtt még orvosi vizsgálatokon kell részt vennie.

A dán játékos 2021. június 12-én, a Finnország elleni Eb-csoportmeccs első félidejének végén esett össze a gyepen, és csak csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően tudták megmenteni az életét. A játékost defibrillátorral élesztették újra, majd kórházba szállították, ahol szívritmus-szabályozót kapott.

photo_camera Fotó: WOLFGANG RATTAY/AFP

Az olasz Internazionale decemberben felbontotta a Eriksen szerződését, mert szívritmus-szabályozóval rendelkező játékosok nem játszhatnak a Serie A-ban. Ezt követően igazolt az angol élvonalba.

Eriksen márciusban visszatért a dán válogatottba is, Hollandia és Szerbia ellen is gólt lőtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.