30 milliárd forinttal növeli a Rogán alá terelt titkosszolgálatok költségvetését a kormány

POLITIKA
2022 július 06., 05:48
comments 14

Kedd este írt arról Jámbor András, a Párbeszéd képviselője oldalán, hogy nemrég ki küldte be a kormány a friss módosító javaslatait a költségvetéshez, amelynek legjelentősebb tétele az, hogy a Rogán Antal alá tartozó titkosszolgálatok költségvetését 50%-al, 30 milliárd forinttal megemelik.

Azóta a Telex birtokába jutott a módosító javaslat, és ez alapján írnak arról, hogy a 2023-as központi költségvetéséről szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító 24. pontja több mint 30 milliárd forinttal növelné a Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó titkosszolgálatok kiadásait. A pluszforrások jelentős szelete személyi juttatásokra menne el.

Mint írják,

  • az Alkotmányvédelmi Hivatal kiadásait 9,5 milliárd forinttal,
  • a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat kiadásait 14,4 milliárd forinttal,
  • a Nemzeti Információs Központ kiadásait 1,4 milliárd forinttal,
  • míg az Információs Hivatal kiadásait 4,9 milliárd forinttal növelnék.

A módosító mellé benyújtott indoklás szerint a polgári titkosszolgálatok feladatellátásához szükséges többletforrás biztosítása miatt van szükség a változtatásra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.