Nem leöntötték a képet, de tényleg szétdurrant egy kólásüveg a Bosch-kiállításon a Szépművészetben

MŰVÉSZET
2022 július 06., 13:18

Egy kólásüveg okozott felfordulást a Szépművészetiben A Menny és Pokol között. Hieronymus Bosch rejtélyes világa című kiállításán még júniusban. Kezdetben azt terjedt el, a Népszava is erről írt, hogy valaki szándékosan leöntötte az egyik képet.

A múzeum közleménye szerint nem ez történt, június 21-én a kiállításon az egyik látogató táskájában egy szénsavas üdítőitalos palack a túlnyomás miatt szétrobbant - idézi a közleményt a Fidelio. A fekete lötty pedig az egyik képnek - a Szépművészeti Múzeum tulajdonában lévő - díszkeretére fröccsent. A festmény nem károsodott.

A közlemény szerint baleset történt, a látogató maximálisan közreműködött a múzeum vizsgálata során. A Népszava azt írta, hogy a kólás eset óta nem engednek italt bevinni a kiállításra, valamint a legtöbb festmény elé, amit nem véd üveglap, kordont helyeztek el.

(Lénárt Lili)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.