Újabb orosz milliárdos halt meg, fejlövéssel találtak rá a villája medencéjében

július 6., szerda 13:22
12

Újabb orosz milliárdos halt meg furcsa körülmények között: a 61 éves Jurij Voronovra kedd délután találtak rá a szentpétervári villájának medencéjében. Fejlövés végzett vele, a helyszínen megtalálták a gyilkos fegyvert is – írta meg a Daily Mail.

Voronov egy, a Gazprommal az északi-sarki területeken bizniszelő logisztikai vállalat vezetője volt. Az orosz hatóságok állítólag arra gyanakodnak, hogy a milliárdosnak elmérgesedett a viszonya az üzleti partnereivel, mivel az özvegy szerint a férjét zsarolták.

Rendőrautó Szentpéterváron 2017. augusztus 3-án. Illusztráció: Leyla Vidal/Belga via AFP

Voronov már legalább a hetedik olyan orosz milliárdos, aki váratlanul, rejtélyesen halt meg, és többen is kötődtek a Gazpromhoz, hárman pedig ugyanarra laktak Szentpétervár luxusnegyedében. Többet is öngyilkosságként kezelnek.

  1. Év elején a Gazprom Invest szállítási vezetőjét, a 60 éves Leonyid Sulmant késelték meg a fürdőszobájában.
  2. A 61 éves Alekszandr Tyulakovot, a Gazprom pénzügyi és biztonsági vezetőjét februárban felakasztva találta meg egy szeretője a lakásában, a rendőrség szerint öngyilkos lett, de a jelentések alapján a holttesten bántalmazás nyomai látszódtak.
  3. Áprilisban a Gazprombankkal magas szintű kapcsolatokat ápoló volt Kreml-tisztségviselőt, az 51 éves Vlagyiszlav Avajevet – aki állítólag hozzáférhetett a Kreml elitjének pénzügyi titkaihoz – találták holtan, a hatóságok szerint öngyilkos lett, miután végzett a 47 éves feleségével és a 13 éves lányával.
  4. Áprilisban felakasztva találták meg a Kremlhez szorosan kötődő Novatek gázipari cég korábbi elnökhelyettesét, az 55 éves Szergej Protosenyát is. A hatóságok szerint a spanyolországi otthonukban előbb baltával végzett a feleségével és a 17 éves lányával, majd öngyilkos lett. Életben maradt fia szerint ez nem igaz.
  5. Májusban a Lukoil energiaipari óriáscég korábbi vezetője, a 43 éves Alekszandr Szubbotin halt meg furcsán: az okkultizmusban hívő férfi másnaposság elleni kezelésre ment egy sámán pincéjébe, de szívroham végzett vele, a gyanú szerint varangyméreggel kezelték.
  6. A múlt héten egy mobiltelefonos cég milliárdos tulaját, a 47 éves, ukrán származású Jevgenyij Palant és a feleségét találták meg otthon megkéselve. A holttesteket a lányuk találta meg, szerinte a szüleit megölték.

(via Telex)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt