Az Index letiltotta a Márki-Zay Péterrel készített interjút

Média
2022 július 07., 10:28
comments 53

Az Index vezetése letiltotta az áprilisi választások előtt a Márki-Zay Péterrel felvett egyórás nagyinterjú megjelenését, majd elbocsátották az interjút készítő Torkos Matildot – írja a Média1.

A lap úgy tudja, az újságírónak azt mondták, majd akkor publikálják az interjút az ellenzéki jelölttel, ha Orbán Viktor is interjút ad, amire végül nem került sor.

A Média1 szerint Torkos az elmúlt időszakban betegsége miatt betegszabadságon volt, annak lejárata után „átszervezésre” hivatkozva azonnal elbocsátották. Az Index vezetősége a Media1 megkeresésére azt válaszolta, 48 órát kérnek, hogy magyarázatot adjanak a történtekre.

Úgy tudni, hogy az interjút az újságíró a főnökei tudtával készítette, és azt Márki-Zay sajtósa, Péterfi Judit jóváhagyta és vissza is küldte az Indexnek. Péterfi a Média1-nek azt mondta, hozzájuk annyi jutott el, hogy az Indexnél „egy főnök” akadályozta meg az interjú megjelenését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.