Az Index letiltotta a Márki-Zay Péterrel készített interjút

július 7., csütörtök 10:28
54

Az Index vezetése letiltotta az áprilisi választások előtt a Márki-Zay Péterrel felvett egyórás nagyinterjú megjelenését, majd elbocsátották az interjút készítő Torkos Matildot – írja a Média1.

A lap úgy tudja, az újságírónak azt mondták, majd akkor publikálják az interjút az ellenzéki jelölttel, ha Orbán Viktor is interjút ad, amire végül nem került sor.

A Média1 szerint Torkos az elmúlt időszakban betegsége miatt betegszabadságon volt, annak lejárata után „átszervezésre” hivatkozva azonnal elbocsátották. Az Index vezetősége a Media1 megkeresésére azt válaszolta, 48 órát kérnek, hogy magyarázatot adjanak a történtekre.

Úgy tudni, hogy az interjút az újságíró a főnökei tudtával készítette, és azt Márki-Zay sajtósa, Péterfi Judit jóváhagyta és vissza is küldte az Indexnek. Péterfi a Média1-nek azt mondta, hozzájuk annyi jutott el, hogy az Indexnél „egy főnök” akadályozta meg az interjú megjelenését.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt