Ibolya Tibor lesz Polt Péter helyettese

POLITIKA
2022 július 07., 16:52
comments 15

Péntektől dr. Ibolya Tibor, az eddigi fővárosi főügyész lesz Polt Péter legfőbb ügyész helyettese, derült ki abból a köztársasági elnöki határozatból, ami csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben. A határozat szövege szerint Ibolyát a legfőbb ügyész javaslatára nevezték ki határozatlan időre. Belovics Ervin eddigi büntetőjogi legfőbbügyész-helyettes pedig főtitkárként dolgozik tovább.

Polt Péter legfőbb ügyész és Ibolya Tibor fővárosi főügyész
photo_camera Polt Péter legfőbb ügyész és Ibolya Tibor fővárosi főügyész Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Ibolya Tibor korábban nagyon felhúzta magát, amikor Polt Pétert fideszesnek nevezték, az ilyen véleményeket butaságnak, hisztinek és valótlanságnak nevezte.

A legfőbb ügyész Szalóki Zoltán eddigi Heves megyei főügyészt bízta meg a Fővárosi Főügyészség vezetésével.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.