Lavrov nem akar tárgyalni a nyugatiakkal

háború
2022 július 08., 06:15
comments 18

Az orosz külügyminiszter a G20-as országok minisztereinek találkozója után beszélt arról, hogy Oroszország kész tárgyalni Ukrajnával és Törökországgal a gabonaexportról, de

„ha a Nyugat nem tárgyalni akar, hanem azt várja, hogy Ukrajna legyőzze Oroszországot a csatatéren, akkor valószínűleg nincs miről beszélnünk a Nyugattal, mert ez a hozzáállás valójában nem engedi Ukrajnának, hogy elmozduljon a békefolyamatok felé”.

Szergej Lavrov szóvivője a dpa hírügynökségnek megerősítette, hogy az orosz külügyminiszter idő előtt lelépett Baliról, ahol a G20-as csúcstalálkozót tartották, így a hivatalos ebéden és a délutáni megbeszéléseken nem vett részt. Így Lavrov az ülésteremben tartott felszólalása után egyből távozott, a német külügyminiszter, Annalena Baerbock reakcióját már meg sem hallgatta. A teremben az orosz külügyminiszter egyébként a szaúdi és a mexikói külügyminiszter között foglalt helyet. (Spiegel/Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.