Május vége óta 24 majomhimlős esetet regisztráltak Magyarországon

Egészségügy
2022 július 08., 08:27
comments 2

Újabb öt embernél mutatták ki a majomhimlő-fertőzést Magyarországon az elmúlt héten, ezzel 24-re emelkedett az országban diagnosztizált betegek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken. Az első hazai esetet május 31-én regisztrálták.

Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek 25 és 53 év közötti férfiak, többségük Budapesten él. Mindannyian otthonukban, elkülönítve tartózkodnak. A területileg illetékes járványügyi hatóság valamennyi betegnél járványügyi vizsgálatot végez, ennek része a kontaktkutatás is.

A majomhimlő-megbetegedés döntő többségében enyhe vagy közepesen súlyos tünetekkel jár, azonban nagyon fontos, hogy aki majomhimlőgyanús tüneteket észlel magán, mielőbb forduljon orvoshoz. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.