Töri a fejét a forint, hogy mi a búbánatot csináljon a hét közepi hisztérikus zuhanás és rángatózás után

gazdaság
2022 július 08., 05:54
comments 4

Az eurót a csütörtök esti 402,85 forint után péntek reggel hét órakor 403,06 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 396,80 forint után 397,01 forinton, a svájci franké 407,28 forint után 407,42 forinton állt.

A forint árfolyama szerdán történelmi mélypontot ért el a főbb devizákkal szemben. A Magyar Nemzeti Bank csütörtökön szokatlanul nagy léptékben megemelte az egyhetes betéti tender meghirdetett kamatát, majd bejelentette a jegybanki alapkamat gyorsított felzárkóztatásának megkezdését az egyhetes betéti kamat szintjéhez a jövő heti kamatdöntő ülésen. A forint ezt követően bő három százalékkal erősödött a főbb devizákkal szemben.

Péntek reggeli jegyzésén a forint 3,4 százalékkal áll erősebben idei leggyengébb árfolyamánál az euróval és a svájci frankkal szemben, valamint 3,2 százalékkal erősebben a dollárral szemben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt