Ötmillió forintra büntették az RTL-t, mert túl korán vetítettek szexualitást bemutató jelenetet

tévé
2022 július 09., 09:48
comments 3

„A Médiatanácshoz az RTL Klubon április 18-án sugárzott Sisi című sorozattal kapcsolatban több bejelentés érkezett. A bejelentők azt kifogásolták, hogy a 18 óra 50 perctől, 12 éven aluliaknak nem ajánlott korhatár-megjelöléssel adásba került műsorszám több, a szexualitást bemutató jelenetet tartalmazott. A hatósági vizsgálat megállapította, hogy a műsorszámot csak este 9 óra után, a 16 éven aluliaknak nem ajánlott korhatár-megjelöléssel lehetett volna bemutatni” - írja közleményében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

A Médiatanács az RTL-t ötmillió forintra, az M-RTL Zrt. vezető tisztségviselőjét pedig 50 ezer forintra bírságolta.

photo_camera Dominique Devenport és Jannik Schumann, a Sisi című sorozat főszereplői Fotó: VALERY HACHE/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.