Romániában akkora a szárazság, hogy az ortodox egyház kiadta a papjainak, imádkozzanak esőért

mezőgazdaság
2022 július 09., 13:13
comments 7

A román ortodox egyház pénteken közleményben kérte meg azokat a papokat, akik a szárazság sújtotta területeken szolgálnak, hogy imádkozzanak az esőért és a termésért, iránymutatásként pedig azt is leírták, hogy az imádságokat elmondhatják a templomban vagy a mezőn. A segítségkérést Máté evangéliumának egy részletével magyarázta az ortodox egyház: az Úr „felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak”.

photo_camera Ortodox papok miséznek Bukarestben. Fotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP

A román mezőgazdaságot nagyon rosszul érinti az aszály. A Főtér azt írja, már a közlemény előtt is voltak olyan pópák, akik kimentek a mezőre (volt, ahol a helyi polgármesterrel együtt) és öntözőrendszer híján esőért könyörögtek Istenhez.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.