Hat településen polgármestert, kecskeméti és budapesti kerületben képviselőt választanak vasárnap

POLITIKA
2022 július 10., 5:02

Nyolc településen rendeznek ma időközi önkormányzati választást: Sárokon, Balatonrendesen, Garaboncon, Serényfalván és Segesden polgármestert választanak, Nagytarcsán polgármestert és képviselő-testületet, Kecskemét és Budapest XVI. kerületének egy-egy választókerületében pedig képviselőt.

A Baranya megyei Sárokon a polgármester lemondása miatt kell időközi választást tartani, négy független jelölt indul, a választói névjegyzékben 97-en vannak.
A Veszprém megyei Balatonrendes választói szintén a korábbi településvezető lemondása miatt választanak új polgármestert. A voksoláson két független jelölt indul, a településen 155 választópolgár szavazhat.

A Zala megyei Garaboncon ugyancsak lemondott a polgármester. A mai választáson négy független jelölt pályázik a posztra, a névjegyzékben 601-en szerepelnek.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Serényfalva 798 választópolgára a korábbi településvezető halála miatt választ új polgármestert. A tisztségért négy független jelölt indul, valamint a Magyar Munkáspárt jelöltje.

A Somogy megyei Segesden szintén az előző településvezető halála miatt kell időközi választást tartani. Négy független aspiráns indul, a községben 1867 választópolgár szavazhat.

A Pest megyei Nagytarcsán a képviselő-testület a feloszlásáról döntött, ezért polgármestert és hattagú képviselő-testületet kell választaniuk a helybélieknek. A polgármester-választáson három jelölt indul, kettő függetlenként, egy pedig a Fidesz-KDNP színeiben. A képviselő-választáson 12 jelölt indul, a választói névjegyzékben 4459-en szerepelnek.

A Bács-Kiskun megyei Kecskemét 9. egyéni választókerületében a korábbi képviselő lemondása miatt kell választást tartani. A voksoláson hatan indulnak, a választók száma 5962.

Budapest XVI. kerületének 2. egyéni választókerületében ugyancsak a képviselő lemondása miatt tartanak választást, amelyen öt jelölt indul, a névjegyzékben 5472-en szerepelnek.

Ma időközi nemzetiségi önkormányzati választásokat is tartanak, roma képviselőket választanak a Baranya megyei Hobol, a Pest megyei Dabas és Kiskunlacháza, valamint a Heves megyei Kápolna nemzetiségi választópolgárai. Tizenegy településen a szükséges számú jelölt hiányában elmarad a nemzetiségi önkormányzati választás. Tápióbicskén, Bogácson, Nagyivánban, Katádfán, Dányban, Madarason, Tiszakarádon, Túrkevén, Szentegáton, Markazon roma, Győrben román nemzetiségi képviselő választása marad el. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt