Meghalt Claessens Peter, az egyik leggazdagabb magyar

öngyilkosság
2022 július 11., 17:15
comments 8

Helyreigazítás: Az mfor cikke alapján valótlanul híreszteltük, hogy Claessens Peter ellen adócsalás miatt a NAV vizsgálatot folytatott, gyanúsítottként megtörtént a meghallgatása is, de vádat nem emeltek ellene. A valóság ezzel szemben az, hogy a NAV semmilyen büntetőeljárást nem folytatott Claessens Peter üzletember ellen. A valótlan tények híresztelése miatt a Claessens családtól és az érintettektől ezúttal is elnézést kérünk.

Az mfor értesülései szerint öngyilkos lett Claessens Peter milliárdos agrárvállalkozó. A férfi idén lett volna 48 éves. A lap úgy értesült, hogy a vállalkozónak családi és üzleti nehézségei voltak.

A Claessens-család cégét vezető Peter 1995 óta élt Magyarországon Somogyszob Nagybaráti-pusztán. Több mint negyedszázada vásárolták meg a Dél-somogyi Állami Gazdaság romos telepét, amiből a megye legmodernebb állattartó vállalatát alakították ki. A több mint 300 főt foglalkoztató csoport a térség egyik legnagyobb munkaadója. A vállalkozó és testvérei vagyonát 32,4 milliárdra becsülte A 100 leggazdagabb magyar kiadvány, ezzel az 55. helyen álltak.

Claessens Peter a múlt hónapban vette át a Külgazdasági és Külügyminisztériumban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést, amivel „az agrárgazdaság területén végzett, különösen az innovatív technológiák hazai alkalmazása terén nagy jelentőségű, több évtizedes munkáját ismerték el”.

Claessens Peter júniusban vette át a lovagkeresztet Budai Gyulától
photo_camera Claessens Peter júniusban vette át a lovagkeresztet Budai Gyulától Fotó: Claessens Group

Helyesbítés
Cikkünk első verziójában az mfor híre alapján az szerepelt, hogy Claessens ellen adócsalás miatt a NAV vizsgálatot folytatott, gyanúsítottként megtörtént a meghallgatása is, de vádat nem emeltek ellene. A NAV tájékoztatása szerint az adóhatóság semmilyen büntetőeljárást nem folytatott Claessens Peter ellen.

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.