Súlyos vonatbaleset történt Balatonfüreden

baleset
2022 július 11., 17:22
comments 9

Nekitolatott egy mozdony egy személyvonatnak Balatonfüreden hétfőn, egy embert súlyos, négyet pedig könnyű sérüléssel szállítottak kórházba, írja a veol.hu.

Azt nem lehet tudni, miért történt az ütközés, a baleset miatt az utat lezárták, a forgalmat a környékre elterelik. A rendőrségi szóvivő elmondta, a vonaton 180-an utaztak. Egy 70 éves nő sérült meg súlyosan, a sérültek között gyermek nincs.

photo_camera Fotó: MÁVINFORM

A Mávinform közölte, hogy a baleset 13 óra 38 perckor történt. A Balatonfüredre haladó vonat mozdonyának ütközött egy másik, az állomáson tolatást végző mozdony. A vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat az Alsóörs–Balatonfüred–Aszófő közötti szakaszon. Az észak-balatoni vonalon hosszabb menetidőre, jelentős késésekre, kimaradó vonatokra kell számítani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.