Megöltek egy önálló életvitelre képtelen fiatal lányt Piricsén

bűnügy
2022 július 12., 08:10
comments 2

A megalapozott gyanú szerint nevelőapja és saját anyja ölhetett meg egy önálló életvitelre képtelen, 21 éves fiatal lányt a Szabolcs megyei Piricsén. A férfit letartóztatták, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető a bűncselekmény, amelynek elkövetésével gyanúsítják.

A SZON beszámolója szerint július 7-én, csütörtök este a nevelőapa, Tibor, és az anya, Mariann hívta ki rendőrséget, mert a fürdőkádban holtan találták Vivient. A szemtanúk azt mondták a lapnak, hogy hajnalig tartott a helyszínelés, és a SZON úgy értesült, a boncolás során merült fel annak a gyanúja, hogy bántalmazás okozhatta a fiatal lány halálát.

A lapnak névtelenül nyilatkozó ismerős szerint Vivien agydaganattal küzdött, epilepsziás volt, és az állapota miatt papírja volt róla, hogy ön- és közveszélyes. A megkérdezett szomszédok értetlenül állnak a gyilkosság előtt, a nevelőapát rendes embernek ismerték, az anya pedig elmondásuk szerint szépen bánt a lánnyal.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A nevelőapát hétfő délután tartóztatta le a Nyíregyházi Törvényszék, a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.