Pár tucatnyian gyülekeznek még csak a Kossuth téren

POLITIKA
július 12., 8:15
comments 7

Egyelőre még nagyon kevesen, pár tucatnyian lézengenek csak a Kossuth téren helyszíni tudósítónk jelentése szerint, pedig elvben délelőtt 10-re hirdettek meg ide hétfő délután spontán demonstrációt az adószabályok módosítása ellen.

photo_camera A tüntetés meghirdetett időpontjában még csak páran kószáltak a téren. Fotó: Németh Dániel

A tüntetést az idő rövidsége miatt nem jelentették be - elvben a történésekre reagáló demonstrációknál ez nem is feltétel. Az esemény a Facebookon szerveződött, illetve hát ott lett meghirdetve. Megszervezve a szó szoros értelmében nem lett, az oldalon panaszkodnak is rá, hogy még az se volt egyértelmű az esemény oldalán, hogy pontosan hol is tartanák az eseményt, azt csak egy posztban említette az esemény gazdája.

photo_camera Tíz után már egy kicsit többen lettek. Fotó: Kaufmann Balázs

A kormány hétfőn nyújtotta be javaslatát a kata átalakításáról. az adónemet lényegében megsemmisítő javaslatról kedden már szavazhatna is a parlament. Az új szabályok szerint katás vállalkozó a jövőben csak magánszemélynek dolgozhatna, az új rendszert pedig már szeptember 1-én életbe léptetnék, csupán másfél hónapot hagyva katázók százezreinek arra, hogy új adózási, vállalkozási formát találjanak, amennyiben a jövőben is szeretnének cégeknek, intézményeknek is dolgozni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt