Pár tucatnyian gyülekeznek még csak a Kossuth téren

POLITIKA
2022 július 12., 08:15
comments 5

Egyelőre még nagyon kevesen, pár tucatnyian lézengenek csak a Kossuth téren helyszíni tudósítónk jelentése szerint, pedig elvben délelőtt 10-re hirdettek meg ide hétfő délután spontán demonstrációt az adószabályok módosítása ellen.

A tüntetés meghirdetett időpontjában még csak páran kószáltak a téren.
photo_camera A tüntetés meghirdetett időpontjában még csak páran kószáltak a téren. Fotó: Németh Dániel

A tüntetést az idő rövidsége miatt nem jelentették be - elvben a történésekre reagáló demonstrációknál ez nem is feltétel. Az esemény a Facebookon szerveződött, illetve hát ott lett meghirdetve. Megszervezve a szó szoros értelmében nem lett, az oldalon panaszkodnak is rá, hogy még az se volt egyértelmű az esemény oldalán, hogy pontosan hol is tartanák az eseményt, azt csak egy posztban említette az esemény gazdája.

Tíz után már egy kicsit többen lettek.
photo_camera Tíz után már egy kicsit többen lettek. Fotó: Kaufmann Balázs

A kormány hétfőn nyújtotta be javaslatát a kata átalakításáról. az adónemet lényegében megsemmisítő javaslatról kedden már szavazhatna is a parlament. Az új szabályok szerint katás vállalkozó a jövőben csak magánszemélynek dolgozhatna, az új rendszert pedig már szeptember 1-én életbe léptetnék, csupán másfél hónapot hagyva katázók százezreinek arra, hogy új adózási, vállalkozási formát találjanak, amennyiben a jövőben is szeretnének cégeknek, intézményeknek is dolgozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.