2022 július 12., 14:42

Tompa Andrea: Tényleg mindent szét kell verniük kalapáccsal azoknak, akiknek számolatlanul dől a pénz?

„Fogalmam sincs, mi lesz most tovább”írja Tompa Andrea író, akit szintén érint a katázás átalakítása. Azt írja, azért tudott elkezdeni kritikát írni, újságot szerkeszteni és sok mást vállalni, mert számlás lett, „kényszervállalkozó”.

Tompa Andrea
photo_camera Tompa Andrea Fotó: Stefan Klüter/Suhrkamp Verlag

Tompa nem tudja, hogy lesz ezentúl. Azt írja: „Majd kevesebbet írok, például cikkeket. Majd kevesebbet fogadok el meghívásokat, mert nem tudnak kifizetni. Majd nem megyek el helyekre, mert nincs számlám, és nem fizetnek, és ingyen meg nem megyek el. Mert kevés helyre megyek el ingyen, csak oda, ami nekem nagyon fontos. És írni sem írok ingyen. Mert én nem »a lakosság részére nyújtok szolgáltatást«, mondja az új törvény. Még szép. Nem ám emberek olvasnak könyveket, cikkeket, vesznek részt találkozókon stb.”

„Ja, és még adományokat sem tudok küldeni a cégből, mert nincs, nem lesz cég. Tényleg mindent szét kell verniük kalapáccsal azoknak, akiknek számolatlanul dől a pénz? És hogy igazán jól érezzük magunkat, még meg is bélyegeznek csalónak. Nyilván mi lopunk itt a legtöbbet ebben az országban” – zárja a posztját az író.