A szexista dalszöveg miatt letiltotta egy német fesztivál a nyár sramlislágerét

július 13., szerda 11:22
5

Ha valaki idén nyáron Németországban jár, nehezen tudja megúszni, hogy ne találkozzon a nyár legpusztítóbb sramlis-szintipop slágerével, a Laylával, mert DJ Robin és Schürze száma tántoríthatatlanul uralja a lejátszási listákat. A bordélyházi élményekből táplálkozó szám emellett erősen megosztó, mivel sokak szerint szexista módon énekel a nőkről. Ezért a 4 millió látogatóra számító düsseldorfi búcsú szervezői úgy döntöttek, hogy náluk nem szólhat a Layla.

A búcsút szervező hagyományőrző egyesület vezetője szerint a dal mindenhol szólhat, kivéve az ő sátraikban, mert a szöveg nem illik a szokásaikhoz. Mivel a szervezők intézkedtek, a városvezetés már nem akart külön rendelkezni a tiltásról. A hét elején egy würzburgi fesztiválon is betiltották.

Ugyanakkor a szövetségi kormány igazságügyi minisztere, Marco Buschmann a Twitteren túlzásnak nevezte a szám betiltását. (Spiegel)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt