Hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság, gyülekezési szabadság megsértése és szabálysértések miatt intézkedtek a katás tüntetés után

július 14., csütörtök 8:57
4

A Kossuth térre szerda 18 órától bejelentett gyűléssel összefüggésben rendőri intézkedés nem történt, de a gyűlés befejezése után demonstrálók csoportjai a főváros több pontján akadályozták a közlekedést – közölte az intézkedésekről beszámoló rendőrség.

„A rendőrség biztosítja a véleménynyilvánítás és a békés gyülekezéshez való jog gyakorlását, azonban ez nem eredményezheti mások jogainak olyan mértékű csorbítását, mint amit a főváros legforgalmasabb közlekedési útvonalainak órákra történő teljes megbénítása jelent” – írják.

Fotó: Kristóf Balázs

A rendőrök szabálysértési feljelentést tettek 3 emberrel szemben, akik kerékpárral és gyalog akadályozták a forgalmat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésében. Azt írják, az Erzsébet híd budai lehajtójánál egy férfi lánccal ütött fejbe egy rendőrt, a feltételezett elkövetőt elfogták, ellene hivatalos személy elleni erőszak miatt az ügyészségen kezdeményeztek büntetőeljárást. Ugyanitt egy másik férfit garázdaság gyanúja miatt állítottak elő. Egy férfit az egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése vétség gyanúja miatt fogtak el.

Az Erzsébet hídon egy férfi és egy nő a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszament az úttestre – írják. Az MKKP két politikusáról van szó. „Mindkettőjüket előállították, a férfinél kábítószergyanús anyagot is találtak, emiatt ellene büntető-, míg a nő ellen szabálysértési eljárás indult” – írja a rendőrség. Döme Zsuzsanna, a Kutyapárt társelnöke azt mondta, Kovács Gergő pártelnök közelébe akart jutni, hogy megtudja, miért intézkednek vele szemben a rendőrök, amikor őt is megbilincselték.

A Margit hídon két embert garázdaság miatt állítottak elő, három esetben kényszerítőeszközt alkalmaztak, miután többszöri felszólítás után sem voltak hajlandóak az úttestről felmenni a járdára.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt