Kovács Zoltán szerint kamu, hogy Orbán és Putyin között szoros politikai kapcsolat lenne

POLITIKA
július 14., 8:27
comments 13
photo_camera Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár és hobbivadász a Vadászat és vadászfegyverek Magyarországon című kiállítás megnyitóján 2021. augusztus 25-én Fotó: botost/444.hu

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön az osztrák Kurier lapnak adott interjút, és az MTI szemléje szerint arról beszélt, hogy a magyar kormány álláspontja szerint az Oroszországra kirótt szankcióknak nincs hatása az ukrajnai háborúra, azok már most is ártanak Magyarországnak, mert az energiaárak emelkednek. Szerinte ezért a háborúnak mielőbb véget kell vetni, tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség.

„Ha a szankciók jobban ártanak azoknak, akik bevezetik őket, mint azoknak, akik ellen irányulnak, akkor nincs értelmük. És ez jelenleg is így van. A szankcióknak nincs hatása a háborúra” - mondta Kovács, aki szerint nem nyerünk ezzel semmi, csak veszítünk, és a jelen helyzetben az energiabiztonságnak kellene prioritást élveznie.

Az osztrák újságíró felvetette Kovácsnak, hogy Orbán rendszeres vendég volt Moszkvában, ahol olcsó olaj és gáz miatt kilincselt, és nagy atomenergiai megállapodásokat kötött orosz állami cégekkel. Kovács szerint mindenki rossz mozit nézett az elmúlt 12 évben:

„Ez a szoros politikai kapcsolat, amelyet Önök a miniszterelnöknek és Putyinnak tulajdonítanak, nem létezik. Nem közelebbi a kapcsolat, mint Németország és Oroszország között”

- zárta rövidre a kérdést az államtitkár, aki szerint nincs itt az ideje arról lamentálni, hogy a háború után mennyiben marad meg az orosz energiafüggőség.

Egyik kedvenc témájáról, a magyarországi jogállamisági helyzetéről is kérdezte a Kurier Kovácsot, aki szerint egy politikai boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen, mert miközben a magyar kormány az Európai Unió (EU) minden feltételét teljesíti, az EU ezt nem teszi meg: „Ez a pénz a miénk, nem ajándék, nem támogatás, hanem a miénk. A pénzt gazdasági okokból osztják szét. Az, hogy visszatartják, pusztán szubjektív politikai döntés”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt