Saját szóvivőjéből is bohócot csinált a kormány a rezsicsökkentés visszanyesésével

ÉLET
2022 július 14., 11:05
comments 31

Olyan tempóban vezeti be megszorító intézkedéseit a kormány, hogy saját beszélő fejeinek és kommunikátorainak sincs ideje szájába rágni, mi is az aktuális irány.

Szentkirályi Alexandra, aki elvileg nem egy harmadvonalas megafonos gyakornok, hanem a kétharmados kormány hivatalos szóvivője, vasárnap még gúnyosan és mosolyogva tiktokozott arról, hogy a balga baloldal arra kérne téged: fűts kevesebbet, okosabban a télen, így spórolj az energiával.

Micsoda megoldás..😅 #szentkiralyialexandra #fy #foryou #nekedbe #magyarorszag

Eleve nehezen érthető, miért volna politikailag vállalhatlan álláspont, ha valaki észszerű energiafelhasználásra, takarékos és fenntartható megoldások használatára biztatja az állampolgárokat, sőt, akár támogatja őket ebben.

De mielőtt ezt a kérdést valaki feltehette volna, Szentkirályival hamar szembejött a valóság, amikor három nappal később a szóvivő állandó kormányinfó-partnere, Gulyás Gergely jelentette be: eljött a takarékoskodás, a „mérsékelt fogyasztás”, ideje, rezsicsökkentésből gyököt kell vonni, veszélyhelyzet van, stb.

A posztot Hadházy Ákos vette észre és osztotta meg FB-oldalán. Ezzel zárta a bejegyzést:

„... és most mélyen hallgatnak arról, hogy hogyan herdálták el azokat az ezermilliárdos EU-s támogatásokat, amit a lakosságnak lehetett volna adni szigetelésre, napelemekre, hőszivattyú rendszerekre. És mélyen hallgatnak arról, hogy hogyan fognak ezem segíteni a jövőben. Brüsszelezéssel, sorosozással, migránsozással, ukránozással sajnos nem lehet se fűteni, se világítani. Még annak sem, aki rájuk szavazott.”

youre welcome - 🍪

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt