A kormány újraindítja az antikorrupciós munkacsoportot

belföld
2022 július 15., 18:45
comments 28

A kormány feléleszt egy évekkel ezelőtt megszüntetett, korrupcióellenes testületet, írja a 24.hu. A gesztust az Európai Bizottságnak szólhat a helyreállítási és a felzárkóztatási források megszerzéséért.

Múlt héten derült ki, hogy a kormány kész négy területen is engedményeket tenni Brüsszelnek.

A napokban megszületett kormányhatározat értelmében újraindítják azt az úgynevezett antikorrupciós munkacsoportot is, amely 2012 és 2014 között már működött az akkori Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium alatt.

A munkacsoport fórumként szolgálhat majd bejelentkező civil szervezetek számára, hogy javaslatokat tegyenek a kormányzati szereplőknek a korrupció elleni fellépés hatékonyabbá tételére. Konkrét ügyekkel viszont nem foglalkoznak.

A 24.hu Navracsics Tibor területfejlesztési minisztert kérdezte a munkacsoportról, aki azt mondta, hogy a tervek szerint a KIM idején kialakított mintának megfelelően működtetik majd a testületet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.