Az állam csak tavaly 648 milliárd forintnyi állami vagyont adott át ingyenesen

POLITIKA
2022 július 15., 12:52
comments 8

648 milliárd forintnyi állami vagyont adott át ingyenesen a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) 2021-ben, számolta ki a K-Monitor az állami szervezet tavalyi beszámolója alapján. Ezt az összeg nagyrészt a közérdekű alapítványoknak adott ingyenes vagyonjuttatások teszik ki. Tavaly áprilisban összesen 12 egyetem került alapítványi vagy egyházi fenntartásba, de ezen kívül az állam értékes ingatlanokat és részvénycsomagokat is átadott. A kiszórt vagyont térképen is ábrázolták.

link Forrás

A K-Monitor emlékeztetett, hogy a közvagyon kiszervezése nem most kezdődött: 2020-ban 150 milliárd, előtte 50 milliárd, azelőtt 10 milliárd körüli volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.