Hány ember kell egy kiselefánt megmentéséhez?

ÉLET
2022 július 15., 13:14
comments 1

Állatorvosok és a thaiföldi nemzeti park személyzete sietett az egyéves kiselefánt megmentésére, miután az beleesett egy út menti vízelvezető lyukba. A beszorult kiselefánt mellett őrködött annak anyja is, amíg a park személyzete el nem altatta. „Lehetetlen volt a bébi közelébe kerülni, amíg az anya a közelben volt, ezért három adag nyugatót adtunk neki. Mielőtt elájult, a borjú felé indult, és beverte a fejét” - nyilatkozta az egyik állatorvos a Sky Newsnak.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

A szakadó esőbe kiérkező mentők egy teherautóra szerelt emelővel húzták ki az anyát, majd szív- és tüdő újraélesztést (CPR) végeztek rajta. Eközben egy ásógéppel kitakarították a vízelvezető lyukat, így a kiselefánt is kiszabadulhatott a fogságból.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

A mentés több mint három órába telt, de végül a kis család épségben tért vissza a vadonba. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.